BLEGOŠ je pripravljen, za pršute in pukle!

Kot običajno sredi septembra, tudi letos Športno društvo Marmor Hotavlje, že 21-ič po vrsti, pripravlja športno-rekreativni dohodek za kolesarje – VZPON S KOLESI NA BLEGOŠ.

Kolesarji se bodo ponovno pomerili za KRAŠKE pršute, tekmovanje bo že tretjič organizirano tudi v spomin na Lojzeta Oblaka, sodelavca društva in enega glavnih pobudnikov za tekmo na Blegošu, za domačine-občane pa tekma velja tudi kot Občinsko prvenstvo občine Gorenja vas – Poljane.

Z Blegošem se zaključuje deveta sezona pokala kolesarskih doživetji po poljanskih oz. škofjeloških hribih, ki sliši na ime Pokal polanskih puklov. Letos je še zelo veliko kolesarjev, ki imajo na Blegošu še velike možnosti se z dobrim rezultatom pomakniti po lestvici navzgor v skupnem točkovanju petih puklov. Ostali štirje pukli letos, Stari vrh, Pasja ravan, Javorč in Lubnik so že poskrbeli za kolesarske navdušence, Blegoš bo le še postavil piko na i sezoni, v kateri je tudi zaživela povsem nova spletna stran pokala – www.pokalpolanskihpuklov.si. Na tej strani so/bodo na voljo vse informacije o puklih, rezultati, foto, vsa zgodovina.    

Vabljeni še enkrat letos v Poljansko dolino, na Hotavlje oz. Blegoš. Če upoštevamo, kakšni lepi septembrski dnevi so za nami, kakšni so obeti, zna biti letošnji kolesarski (ali planinski) praznik pod Blegošem res vabljiv!

Kdor še ni prepričan, ali priti na Blegoš, oglejte si odličen video lanskega jubileja na Blegošu. Odločitev ne bo težka!

Športno društvo Marmor Hotavlje

kolesarji takoj po štartu skozi Hotavlje
navijači ob prihodu na cilj
zmagovalci po kategorijah s pokali – pršuti