Blegoš za finale jubilejnih puklov

S korono zaznamovana sezona je pri Pokalu polanskih puklov pustila pozitiven (nasprotno zdravstveni terminologiji) pečat.
Vse štiri izpeljane tekme, Stari vrh, Pasja ravan, Javorč in Lubnik so uspele nad pričakovanji. Udeležba povsod zelo dobra, vreme odlično, vzdušje in družba prav tako, verjamemo, da so bili tudi dosežki kolesark in kolesarjev v skladu z njihovimi pričakovanji.

Jubilejna deseta sezona puklov, ko je v igri za skupno najboljše še precej kandidatov, se bo zaključila to nedeljo z 22. kolesarskim vzponom na Blegoš. V osnovi sicer tekma z gorskimi kolesi, vendar že nekaj let brez omejitve glede izbire kolesa, razen za občane domače občine. Tako lahko sodelujete tudi s ciklokros kolesi, specialkami, drugimi izvedbami, le električna kolesa pač še niso dovoljena.
Treba pa je upoštevati, da je večji del vzpona makadam, zato naj vsak udeleženec sam presodi, kakšno kolo, kakšne gume-profil mu v takih pogojih najbolj ustreza.

Dogodek bo kot vedno veljal za Veliko nagrado KRAS Sežana, nekaj let že tudi kot Memorial Lojzeta Oblaka, je pa tudi uradna priložnost domačinov za občinske naslove. Že omenjeno, Blegoš je zaključni vzpon Pokala polanskih puklov. 

Kaj se je letos tekmovalno dogajalo po poljanskih gričih, lahko vidite na spletnem mestu www.pokalpolanskihpuklov.si, posebej o Blegošu pa so vse informacije na voljo na mtb.sdmh.si!

Vabljeni v nedeljo v Poljansko dolino, na Hotavlje in naprej v breg proti Blegošu!
Športno društvo Marmor Hotavlje

p.s.
Udeležence dogodka prosimo, da upoštevajo navodila organizatorja glede korone in parkinga, ki bodo objavljena dan pred tekmo. Prosimo tudi, da prijavne postopke opravite čimprej zjutraj, ko je manj gneče in se lahko potem v miru pripravite na svoj nastop!