Javorč pod streho, ostaneta še Lubnik in Blegoš

Minuli vikend so v ŠD Sv. Urban uspešno izvedli 18. kolesarski vzpon na Javorč. Objavljamo poročilo organizatorja.

Že sedaj pa vabimo na preostala pukla, LUBNIK in BLEGOŠ, ki bosta v septembru zaključila 11-to sezono Pokala polanskih puklov. Oba organizatorja imata že odprte predprijave (www.lubnik.si | mtb.sdmh.si)

Nov rekordni čas vzpona na Javorč – Zmagovalca Ajda Opeka in Jaka Primožič

Letošnje leto je bilo ponovno rekordno. Jaka Primožič iz kolesarskega kluba Kranj je z izjemnim časom 18:34 za več kot minuto izboljšal dosedanji rekordni čas Borje Jeliča iz leta 2012 (19:48) ter si s tem prislužil denarno nagrado organizatorja. Pod magično mejo 20 minut sta do cilja prikolesarila tudi Matej Drinovec (19:26) in Elia Carta (19:26).

V ženski konkurenci se je do lovske koče na Javorču najhitreje povzpela Ajda Opeka iz kolesarskega društva Maribor (27:16). Sledili sta ji Regina Laznik (29:39) in Rada Žakelj (30:44).

Posebni nagradi sta prejela tudi najstarejši in najmlajši udeleženec – Valja Valentin Kokalj in Tadej Dolenc. Najboljši v petnajstih kategorijah so prejeli medalje, vsi tekmovalci pa so sodelovali v bogatem nagradnem žrebanju.

Tekmovanje je štelo tudi za 11. pokal polanskih puklov. Naslednja, predzadnja tekma pokala, bo 12. 9. 2020 (vzpon na Lubnik), nato pa teden dni kasneje sledi še zadnji »pukl« – Blegoš. Več informacij je na voljo na http://pokalpolanskihpuklov.si.

Rezultati tekmovanja so dostopni na spletni strani Timinga Poljane (www.timing.si), fotografije pa na spletni strani ŠD Sv. Urban: https://sites.google.com/site/sdsvetiurban.

Se vidimo naslednje leto, 20. 8. 2022, ob 10. uri.