Na Javorču pravo kolesarsko vzdušje

Jubilejni 20. kolesarski vzpon na Javorč v organizaciji športnega društva Sv. Urban je potekal v prijetnem vzdušju, ki ga je pričaralo 76 tekmovalcev, ki so se pogumno vzpeli do lovske koče na Javorču, kjer so jih pričakali številni navijači. Z vzponom je najhitreje opravil Matej Drinovec iz kolesarskega kluba ASKÖ Feld am See (20:09), ki je v zadnjih metrih prehitel drugouvrščenega Nejca Čenčiča (20:10). Na tretje mesto se je zavihtel Enej Košir (20:28).

V ženski konkurenci je slavila Živa Bohak iz kolesarskega kluba Perutnina Ptuj (30:02). Za njo sta se uvrstili Katja Ferlan (KD Belaunce; 34:04) in Jana Erznožnik (34:55).

Posebni nagradi sta prejela tudi najstarejši in najmlajši udeleženec – Franci Koželj in Živa Bohak. Najboljši v šestnajstih kategorijah so prejeli medalje, vsi tekmovalci pa so sodelovali v bogatem nagradnem žrebanju.

Tekmovanje je štelo tudi za 13. Pokal polanskih puklov. Naslednja, predzadnja tekma pokala, bo 10. 9. 2023 (vzpon na Lubnik), nato pa teden dni kasneje sledi še zadnji »pukl« – Blegoš. Več informacij je na voljo na http://pokalpolanskihpuklov.si.

Rezultati tekmovanja so dostopni na spletni strani Timinga Poljane (www.timing.si), fotografije pa na spletni strani ŠD Sv. Urban: https://sites.google.com/site/sdsvetiurban.

Se vidimo naslednje leto, 17. 8. 2024, ob 10. uri.