Pokal polanskih puklov je tik pred vrati

Tudi letos pripravljamo organizatorji kolesarskih prireditev v Poljanski dolini in na škofjeloškem pet lepih kolesarskih vzponov, ki jih že deveto sezono zapored združujemo v skupno zgodbo, Pokal polanskih puklov.

Prvi vzpon, prvi pukl, je STARI VRH. Kolegi iz ŠD Poljane pripravljajo že 19-to izvedbo tega kolesarskega izziva proti sicer znanemu smučarskemu centru. Letos je glavna sprememba ta, da je prireditev namesto v soboto v NEDELJO (14.7.2019). 

Sledi en mesec počitnic, ko bosta sredi avgusta na vrsti naslednja dva pukla, PASJA RAVAN in JAVORČ, oba imata skupno štartno mesto, cilj pa enkrat v levi breg, enkrat pa v desni breg.

Za konec, sredi septembra, še dva povsem različna vzpona, prvi na LUBNIK, udeleženci štartajo iz Škofje Loke, drugi pa na BLEGOŠ, edini od petih vzponov, ki je v osnovi gorski. Na Blegošu se tudi zaključi sezona s podelitvijo medalj in nagrad najboljšim.

Kot je običaj, na vsaki od petih tekem organizatorji podelimo osem nagrad (izdelki domačih dobrot) za Pokal polanskih puklov, običajno najboljšim po kategorijah pokala na posamezni tekmi. Letos bomo podelili enako število nagrad, le da, razen na Starem vrhu, ne nujno samo najboljšim. Kakšni bodo kriteriji za podelitve, bo znano pred tekmami v nadaljevanju sezone.