Pokal polanskih puklov kljub koroni praznuje

Situacija zaradi korone ni obetala, vendar se ne damo.Prvi konec tedna v juliju začenjamo lokalni organizatorji kolesarskih dirk-vzponov v Poljanski dolini in na škofjeloškem z jubilejno 10-to sezono skupnega sodelovanja.
Pokal polanskih puklov združuje pod eno streho vzpone-pukle na STARI VRH, PASJO RAVAN, JAVORČ, LUBNIK in BLEGOŠ.
Posamezne dirke so bile sicer organizirane že precej pred začetkom skupne poti, letos npr. praznuje tudi prvi pukl – STARI VRH, ki bo izveden že 20-ič.S pokalom si želimo organizatorji pomagati med seboj, dodatno promovirati kolesarstvo v Poljanski dolini ter nasploh športno-rekreativni turizem po širšem škofjeloškem hribovju.
Lani smo postavili novo-skupno spletno stran, kjer so na voljo vse informacije glede pokala.
Kolesarski vzponi združeni v Pokal so za kolesarje zelo zanimivi tudi sicer, ne samo na dirkah. V naših koncih brez bregov-vzponov, mi pravimo puklov, pač ne gre.

Še vedno velja, da so posamezne dirke samostojno organizirane, Pokal polanskih puklov vzpodbuja udeležence, da so uspešni in pridni na večih kolesarskih prireditvah. Ni pa vse samo v rezultatu, organizatorjem morda še več pomenijo posamezne osebne zgodbe kolesarjev, sploh tistih, ki niso med najboljšimi, so pa že z udeležbo premagali strah, da na tekme ne spadajo, da bodo med zadnjimi…Vendar še vedno smo na cilju počakali na vse, vsak, ki začne kolesariti-sodelovati pogosteje, hitro opazi osebni napredek. Ni treba tekmovati z ostalimi, dovolj je že preizkus samega sebe.Temu primerno bomo letos oblikovali podeljevanje nagrad. Na posameznem puklu ne bomo več podeljevali nagrad samo najboljšim. V znamenju jubileja bomo podelili na vsaki tekmi 10 nagrad, 8 za zmagovalce kategorij in dve po izboru organizatorjev.

Vabljeni s kolesom v Poljansko dolino, prvič že to soboto 4.7.2020, ko kolegi iz ŠD Poljane pripravljajo že 20-ti vzpon na Stari vrh!
Niko Stržinar, v imenu organizatorjev Pokala polanskih puklov