Kolesarski vzpon na BLEGOŠ je (p)ostal dogodek, ne samo tekma

21. izvedba kolesarskega vzpona na Blegoš za Veliko nagrado Kras Sežana je postregla z novo ugotovitvijo. Dirka na Blegoš je postala dogodek, ne samo neka tekma, kjer je edino merilo rezultat-čas, ko je tekma zanimiva samo za kolesarje.
Res je sicer, da nam je letos zelo pomagalo vreme, že tudi ves teden pred prireditvijo je bilo idealno sončno, vendar kljub temu takega vzdušja na Blegošu enostavno nismo pričakovali.
97 aktivnih udeležencev “dogodka” in še nekajkrat toliko pohodnikov oz. navijačev pri koči na Blegošu je ustvarilo kuliso, ki si jo vsak organizator samo želi. Če to ni motivacija za naprej, potem…

Absolutna zmagovalca letošnjega vzpona sta postala Tanja Žakelj (Unior Devinci), že 14x je ostala na Blegošu neporažena, in med moškimi mladinec Blaž Žle (Calcit Bike Team), ki je v klubskem dvoboju premagal zmagovalca zadnjih nekaj let, Luko Tavčarja.

Tekmovanje je poleg memorialne note (nagrado za povprečni čas je prejel Jernej Logar), spomnili smo se našega sodelavca Lojzeta Oblaka, štela tudi za Občinsko prvenstvo občine Gorenja vas Poljane. Zmagovalci petih kategorij so postali Katja Ferlan (KD Belaunce), Marko Pustavrh (KD Belaunce), Simon Alič (KD Brda), Erik Mlinar (KD Belaunce) in Milan Jelovčan (Poljane). Najštevilčnejša ekipa so bili kolesarji KD Belaunce iz Gorenje vasi.

Po čem si bomo letošnji Blegoš še zapomnili! Špela Škrajnar, že zmagovalka Blegoša, sicer pa redna udeleženka, leta 2010 ni mogla sodelovati zaradi naraščaja, je pa takrat prišla z dojenčkom v vozičku na Blegoš. In letos je taisti dojenček, sedaj desetletni fantič, sam, tekmovala sta sicer tudi oba starša, sodeloval na tekmi in dosegel čas, ki se ga ne bi sramoval niti marsikateri odrasel kolesar.

Je pa vzpon na Blegoš štel tudi kot zadnji pukl v sklopu 9-te sezone Pokala polanskih puklov. Sezona puklov je bila uspešna, blizu 300 različnih kolesarjev se je čez poletje udeležilo petih vzponov (Stari vrh, Pasja ravan, Javorč, Lubnik, Blegoš), postavili smo novo spletno stran pokala (www.pokalpolanskihpuklov.si), absolutna zmagovalca sezone pa sta postala Andrej Draksler (Koloka) in Ferlan Katja (KD Belaunce).
Na zaključnem puklu so bili najboljši celotne sezone posebej nagrajeni, o izenačenosti sezone govori dejstvo, da je bilo letos pred zadnjo tekmo še zelo veliko kolesarjev, ki so bili v igri za zmagovalni oder.

Pred naslednjo, jubilejno 10-to sezono skupnega sodelovanja kolesarskih prireditev na škofjeloškem, se vsem kolesarjem, zlasti pa društvom, ki s svojim delom skrbijo za športno-rekreativni utrip, zahvaljujemo za sodelovanje!

Se vidimo na prvem puklu v letu 2020, na Starem vrhu, sredi septembra pa klasika tokratnega organizatorja, Športnega društva Marmor Hotavlje, že 22. vzpon s kolesi na Blegoš, ki že nekaj let ni omejen samo na gorska kolesa!

Namesto pozdrava pa naj Vam kolesarjem kljub skorajšnji jeseni želimo vsaj še nekaj lepih sončnih dni na kolesu! 

Športno društvo Marmor Hotavlje in ostali organizatorji Pokala polanskih puklov